Home

Achtergrond 171 x bekeken

Alanheri lijdt verlies in 2007

Zadenhandelaar Alanheri verwacht over 2007 een verlies te hebben geleden van 1,07 miljoen euro.

Wel sprak het bedrijf de verwachting uit dat de genomen "kostenbesparende en omzetverhogende maatregelen'' positief op de resultaten zullen uitwerken. Het bedrijf verwacht dan ook "zwarte cijfers'' in het eerste kwartaal van 2008 te boeken, zo maakte Alanheri vandaag nabeurs bekend.

Het lokale fonds moest de cijfers over de eerste jaarhelft van 2007 herzien. In tegenstelling tot het eerder gepubliceerde verlies van 593.000 euro, kwam Alanheri in die periode voor 831.000 euro in het rood. In de tweede helft was het verlies 238.000 euro, voornamelijk door gestegen grondstofkosten die Alanheri niet of niet tijdig kon doorberekenen aan klanten.

Het bedrijf gaat een renteloze converteerbare obligatielening plaatsen van maximaal 1 miljoen euro. De lening wordt volledig gegarandeerd door grootaandeelhouder Recalcico.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.