Home

Achtergrond 158 x bekeken

Air France-KLM neemt Alitalia over

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM neemt de Italiaanse verlieslijdende brachegenoot Alitalia over. Het bod dat Air France-KLM op tafel heeft gelegd, heeft de goedkeuring van de raad van bestuur van Alitalia, zo werd zondag bekend.

De Frans-Nederlandse maatschappij biedt een aandeel Air France-KLM voor 160 aandelen Alitalia. Daarmee waardeert het bedrijf de Italiaanse luchtvaartmaatschappij op 0,10 euro per aandeel. Dit komt neer op opgeveer 138 miljoen euro, wat gelijk is aan twee dagen omzet van het noodlijdende Alitalia. Air France-KLM betaalt ook nog 608 miljoen euro voor de obligaties van Alitalia.

De Italiaanse overheid, aandeelhouder van Alitalia met 49,9 procent in handen, moet zijn steun voor de overname nog geven. In een verklaring laat Air France-KLM weten zonder de steun van de regering de overeenkomst niet definitief te maken. Ook moeten de vakbonden hun goedkeuring nog geven. Na de overname zullen er zeker banen verloren gaan. Gevreesd wordt dat er meer dan 1700 banen verdwijnen.

Voor 31 maart wil de Frans-Nederlandse vlieger duidelijkheid van de regering en de vakbond. Er zijn ook nog andere voorwaarden waaraan voldaan moet worden, waaronder duidelijke afspraken met de eigenaar van vliegveld Malpensa in Milaan over het halveren van de start- en landingstijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.