Home

Achtergrond 202 x bekeken

Ahold sluit 2007 beter af dan verwacht

Supermarktconcern Ahold heeft in het vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 262 miljoen euro, 9 procent hoger dan een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 253 miljoen euro, 51 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Dat maakte het concern donderdag voor beurs bekend.

De resultaten liggen hoger dan de verwachting van analisten. Zij waren uitgegaan van een nettowinst van 159 miljoen euro. De marktvorsers rekenden op een bedrijfsresultaat van 244 miljoen euro. Voor het hele jaar kwam de nettowinst uit op 2,9 miljard euro.

Aandeelhouders krijgen voor het eerst sinds jaren weer dividend uitgekeerd. Ahold wil 0,16 euro per aandeel uitkeren. In 2002 was het de laatste keer dat Ahold dividend uitkeerde. In de tussenliggende jaren ging het bedrijf gebukt onder een grootschalig boekhoudschandaal. Het supermarktconcern kondigde aan het jaarlijks dividend op te schroeven en ”tegelijk te voldoen” aan een gezonde bedrijfsvoering.

Het concern verwacht dat de onderliggende retailmarge voor 2008 uitkomt tussen de 4,5 en 5 procent. In 2007 kwam deze uit op 4,6 procent.

Albert Heijn deed het wederom beter dan verwacht. In het vierde kwartaal behaalde het een bedrijfsresultaat van 161 miljoen euro. Analisten waren uitgegaan van 131 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.