Home

Achtergrond 241 x bekeken 1 reactie

Acht miljoen euro voor groen onderwijs

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt dit jaar acht miljoen euro beschikbaar voor meer aandacht voor voeding, natuur en landbouw in het groen onderwijs.

Centraal staat de uitwisseling van kennis tussen groen onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderzoek en overheid en innovatie in het onderwijs. Deze tweede openstelling biedt de scholen de mogelijkheid om programma's die in 2007 zijn gestart, verder uit te bouwen. De scholen kunnen tot en met 1 april 2008 aanvragen indienen.

In 2007 zijn vijftien kennisprogramma's met totaal 25 projecten van start gegaan. De subsidie van 2008 is voor de verdere uitbouw van deze programma's. Daarnaast wordt ruimte geboden voor de start van programma's voor bijvoorbeeld professionalisering, ontsluiten van publieke kennis en onderwijsvernieuwing.

De programma's en projecten bieden studenten en docenten van het groene onderwijs (VMBO, MBO, HBO en WO) toegang tot bestaande en nieuwe netwerken van onderzoek en praktijk. Zo kunnen ze projecten bij bedrijven doen, praktijkproblemen van bedrijven in de klas aan de orde stellen door bijvoorbeeld gastdocenten uit het bedrijfsleven uit te nodigen.

Voor de aanvragen van dit jaar wordt gekeken naar de verbindingen met de praktijk en de onderlinge samenhang van de programma's en projecten. De minister laat zich over de aanvragen adviseren door een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    .

    Werd tijd ook want het is WAARDELOOS!

Of registreer je om te kunnen reageren.