Home

Achtergrond 149 x bekeken

Aanvraag subsidie zonnepanelen eenvoudiger

GroenLinks vindt dat het particulieren die subsidie aanvragen voor zonnepanelen op het dak, bepaald niet makkelijk wordt gemaakt.

"Het is absurd ingewikkeld, je moet minstens een dag uittrekken voor de administratieve rompslomp en een kwart tot de helft van de subsidie ben je al kwijt aan alleen inschrijvings- en meetkosten,'' vindt Kamerlid Wijnand Duyvendak.

Hij heeft hierover Kamervragen gesteld aan minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken, die overigens in haar weekboek een speciaal vereenvoudigd aanvraagformulier voor particulieren aankondigt.

De minister wijst erop dat burgers best wat voor moeten overhebben voor de groene stroom, omdat de installatie pas na vijftien jaar geld zal opleveren. De subsidies zijn aan een plafond gebonden en de minister raadt mensen aan met de bestelling te wachten tot ze de toezegging van de subsidie daaddwerkelijk binnen hebben. Het heeft geen zin om vóór 1 april aanvragen in te sturen, want die worden niet in behandeling genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.