Home

Achtergrond 186 x bekeken

ACP Amsterdam onder voorwaarden akkoord met voorstel

De Amsterdamse afdeling van politievakbond ACP gaat akkoord met de totale hoogte van het cao-voorstel van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

Wel moet het geld op sommige punten iets anders verdeeld worden. Zo zouden politiemensen in de laagste salarisschalen meer moeten krijgen.

Dat hebben de leden van de hoofdstedelijke tak van de bond vandaag besloten tijdens een vergadering, maakte voorzitter Cees van der Roer bekend. Circa zeventig van de tachtig aanwezige politiemensen stemden voor het voorstel van Ter Horst, met als voorwaarde dat de verdeling van het geld iets verandert.

De Amsterdamse afdeling is een van de grootste van de ACP. Bijna alle regio's hebben nu gestemd over het cao-voorstel van Ter Horst. Volgens Van der Roer houden voor- en tegenstanders van het bod elkaar in evenwicht. Het landelijk bestuur van de vakbeweging neemt donderdag een besluit. Politiebond NPB ging vrijdag akkoord met het voorstel van de minister.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.