Home

Achtergrond 193 x bekeken

Zeugen weer fors in de lift

De prijs voor slachtzeugen zit al enkele weken in de lift, vanaf een zeer laag niveau. Sinds januari is prijs bij Vion al gestegen met 18 cent per kilo geslacht-gewicht. De prijs per kilo levend van Haarle steeg met 16 cent. De Duitse notering steeg in die periode met 15 cent.
Daarmee zit het prijsniveau nog steeds 11 cent onder het niveau in dezelfde periode van vorig jaar. Er is dus nog een flinke inhaalslag te maken.
Er is momenteel veel vraag naar slachtzeugen, vooral vanuit Duitsland en ook België. Omdat de vleesvarkens in enkele weken tijd ook duurder zijn geworden, wordt de inkoop van vlees van normale vleesvarkens duurder en stappen worstmakers weer over op het goedkopere zeugenvlees. De vraag trekt aan en het aanbod is krap. Zeugenhouders zijn wat terughoudend met het vervangen van zeugen, niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten.

Prognose:

de prijs voor slachtzeugen zal nog verder aantrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.