Home

Achtergrond 204 x bekeken

Westlands Museum in problemen door kolen

Het Westlands Museum moet een oplossing verzinnen voor de kolen die deel uitmaken van de buiten-expositie bij het museum.

Volgens de milieupolitie mag dit niet, zo meldt AD Westland. Al bijna veertien jaar ligt er een berg kolen in de tuin van het museum bij het ketelhuis. Daarmee wordt duidelijk gemaakt hoe er vroeger in kassen werd gestookt. Onlangs bestempelde de milieupolitie bij een controle de kolen als vervuilend.

Volgens een woordvoerder van het museum was zo'n strenge milieucontrole voor het eerst. "Toen we in de tuin naar het oude ketelhuis liepen, kwamen we langs een kolenbaan, een vak van een bij drie meter waar we twee soorten kolen hebben liggen." De milieuambtenaren constateerde een overtreding. "De kolen liggen in de open lucht en dat kan niet meer. Dan kan het uitspoelen en in het grondwater terechtkomen."

Via een schriftelijke bevestiging weet het museum nu dat ze officieel in overtreding is. "De politie is bevoegd zonder tussenkomst proces-verbaal op te maken", citeert de woordvoerder uit de rapportage. Binnen acht weken moet duidelijk zijn of en hoe de grond door de kolen is vervuild.

Het museum heeft ondertussen een offerte opgevraagd voor de kosten van het afgraven van de grond. Een CDA-raadslid in de gemeente Westland heeft uitleg gevraagd aan het Westlandse college over deze kwestie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.