Home

Achtergrond 215 x bekeken

Wel griep, maar geen epidemie

Nog heel wat mensen hebben griep, maar van een epidemie is geen sprake.

Dit zei viroloog prof. Ab Osterhaus van het Nationaal Influenza Centrum vandaag. "We zien wel wat griep, maar het valt erg mee'', aldus Osterhaus. Deze week hadden 64 op de 100.000 inwoners van Nederland griepachtige klachten. Een week eerder was dat nog 61 op de 100.000. Het aantal Nederlanders dat griep heeft, is dus licht gestegen, maar volgens Osterhaus is er nog geen epidemie.

Vorige week sprak onderzoeksbureau Nivel over een milde griepepidemie. Volgens het bureau zat het aantal griepgevallen in de laatste volle week van januari en de twee weken daarvoor net onder de vijftig per 100.000 inwoners. In die weken werd al wel vaak het griepvirus in kweken aangetroffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.