Home

Achtergrond 208 x bekeken

Wageningen kent twee eredoctoraten toe

Wageningen Universiteit heeft eredoctoraten toegekend aan de wetenschappers David Baulcombe en Daniel Pauly.

Beiden worden onderscheiden ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de universiteit. Baulcombe, hoogleraar aan de University of East Anglia en de University of Cambridge, verrichtte pionierswerk in het plantenonderzoek. Uitzonderlijk was zijn studie om bij planten de activiteit van genen stil te leggen. Dat onderzoek sorteert inmiddels effect in de medische wetenschappen.

Pauly, hoogleraar visserij aan de University of British Columbia, deed onderzoek naar het effect van visserij op de soortenrijkdom van het zeemilieu. De eredoctoraten worden tijdens de diesviering op 7 maart uitgereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.