Home

Achtergrond 244 x bekeken 11 reacties

Vion wil af van import buitenlandse slachtvarkens

Vion wil af van de importen van buitenlandse slachtvarkens.

Dat zegt directeur Bas Alblas in een interview met het Agrarisch Dagblad. "We moeten daar binnen deze onderneming nog harde noten over kraken, maar als het aan mij ligt doen we het niet meer."

Alblas acht de risico’s op het gebied van diergezondheid te groot. Ook wijst hij op de discussie over de veetransporten van de laatste maanden.

Wel blijft Vion varkens importeren van Nederlandse bedrijven in België en Duitsland. "Dat zijn in wezen gewoon Nederlandse varkens", stelt een woordvoerder.

Vion importeert momenteel nog regelmatig slachtvarkens uit Denemarken. Dit gebeurt uit strategische overwegingen in de concurrentie met Danish Crown.

De import van slachtvarkens uit ondermeer Frankrijk en Denemarken heeft in het verleden regelmatig gezorgd voor ophef en ergernis onder Nederlandse varkenshouders. Er waren vragen over de prijsvorming en de kwaliteitsgaranties voor deze varkens.

Vion stelde altijd dat de varkens aan dezelfde voorwaarden voldeden als de Nederlandse IKB-varkens. Dit werd echter lang niet altijd geloofd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wat er moe

  Inderdaad knorretje. En dan beweren dat ze aan dezelfde eisen voldoen. Maar dat kan helemaal niet, de verbodenstoffen regeleing in alleen in NL verplicht, op advies van vion trouwens.

 • no-profile-image

  gert

  vion betaald blijkbaar een andere prijs in het buitenland dan in nederland,nederlandse varkens gaan vaak weer naar duitsland,terwijl duitse varkens weer naar nederland gaan. Door de onduidelijke prijsstrategie van vion wordt er veel met varkens gesleept

 • no-profile-image

  "t zal

  Ze zijn gewoon bang dat ze varkens tekort komen straks. Daarom proberen ze nu de varkenshouders te paaien met dit soort flauwekul smoesen. Denk nou echt niet dat Vion dat gaat doen, want dan moet de prijs omhoog en dat wil de ZLTO niet.

 • no-profile-image

  boerke

  Vion is in belgie bereidt meer voor de varkens te betalen dan in nederland, dit is in het verleden al verschillende keren gebleken. Eigen inkoopmarkt-beheersing ?

 • no-profile-image

  Pietje

  Stelletje slijmballen bij vion, beetje boertje paaien, ze kijken alleen maar hoe ze zo goedkoop mogelijk hun varkentjes aan de haak kunnen krijgen, meer niet!

 • no-profile-image

  ricardo

  volgens teletekst bldz 548 importeert ned. elke week minimaal 14 a 15000 vleesvarkens,meesten gaan neem ik aan naar vion slachterijen, zijn deze varkens ketenwaardig en wat voor prijs betaald men hiervoor, vion wees eens duidelijk ,en meet niet met twee maten!!!

 • no-profile-image

  boer bart

  dit is een mooi bericht hier wil de politiek deze firma nog wel voor belonen.
  als jullie minder importeren dan leggen wij de varkenshouder kortere rij afstanden op, en deze zitten dus weer in de tang.

 • no-profile-image

  knorretje

  vion in druten draait al jaren op voornamelijk belsen en fransen varkens ,dit zal niet veranderen.

 • no-profile-image

  ricardo

  lekker bericht van vion, eerst zien dan geloven,als er varkens tekort zijn maakt het hun niets uit, waar de varkens vandaan komen, als de slachthaken maar benut worden,ethiek telt dan niet meer!!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laatst reageerde er een varkensboer dat melkveehouders eens wat meer ondernemer moesten worden en wat minder moesten zeuren. Nou, dat geldt ookvoor varkenshouders, tjongejonge, wat een gezeur!!!!!

 • no-profile-image

  rib

  nou makkelijk prijs geleik aan duitsland en alles is opgelost.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.