Home

Achtergrond 243 x bekeken 4 reacties

Verkoop Duitse biodiesel stort in

De markt voor biodiesel in Duitsland is inelkaar gestort. Dat meldt de Duitse promotieorganisatie van olie- en eiwitgewassen Ufop.

De groothandelsprijzen van biodiesel waren in januari voor het eerst hoger dan die van gewone diesel, aldus Ufop. Af fabriek noteerde de biodiesel € 1,003 per liter. Daarmee lag de prijs van biodiesel 2,3 cent per liter hoger dan die van gewone diesel.

Bovendien heeft de biodieselgrondstof koolzaadolie een topprijs van ruim 91 cent per liter bereikt. Daarmee is een kostendekkende productie onmogelijk geworden, omdat voor biodiesel maar 87 cent per liter behaald kon worden, aldus Ufop.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  devliegere

  Brandstof op basis van plantaardige olie is nooit een oplossing geweest
  Het enige voordeel is dat het co neutraal is
  Daar tegenover staan veel nadelen
  Zo stoot bio olie meer fijn stof uit
  Doordat er bij de productie van bio olie meer energie verbruikt wordt moet de uitstoot van fijn stof gerekend worden op de totaal verbruikte energie niet enkel op de brandstof in de auto
  Ook is er te weinig oppervlakte om genoeg te kunnen produceren
  Er worden regewouden gekapt om energiegewassen te produceren
  Het probleem is niet de energie productie
  Groene electriciteit kan men in overvloed produceren
  Het probleem is de opslag
  Dus moet men meer investeren in onderzoek naar betere opslag

 • no-profile-image

  Jan

  Kunnen we beter alle frituurolieën dierlijke vetten etc. gaan omzetten in biodiesel, maarja in Nederland word dat toch tegengewerkt, ze willen de olie-accijnzen niet kwijt, een soort communisme dus, de marktwerking mag niet.

 • no-profile-image

  Frank

  Weer een wijze les, bezint voor ge begint. Als het woordt bio er inzit moet je opletten. Het kost enorm veel geld om het product te ontwikkelen. Het kan meestal niet op tegen het gangbare, als dit toevallig wel kan, zetten ze er meteen accijnsen op zodat het toch weer duurder wordt. Er zijn andere energie baronnen voldoende, die niet ten kosten van het voedsel gaan, zet daar de zinnen maar op. Als er aan de kust nog het dubbelen van de windmolens bijkomen maakt niet uit. Laat die bezwaar makers tegen horizonvevuiling maar blazen. Het is allemaal bio, wat zich wil onderscheiden is meestal veel milliemeter geleuter wat niets inhoud. Het moet is ophouden met mensen voor de gek te houden.

 • no-profile-image

  suskewiet

  groen is een schone kleur maar o wee als't een centje duurder is..

Of registreer je om te kunnen reageren.