Home

Achtergrond 202 x bekeken

Venray stelt besluit huisvesting Polen uit

De gemeente Venray stelt een besluit over de huisvesting van vijfhonderd Polen op het mobilisatiecomplex in het kerkdorp Ysselsteyn uit.

Dat gebeurt na felle protesten van inwoners van Ysselsteyn, liet een woordvoerder van de gemeente vandaag weten.

De inwoners haalden tijdens een informatiebijeenkomst maandagavond fel uit naar de gemeente. Het plan zou slecht zijn voor de natuur en de verkeersveiligheid. Ook zou het financieel onhaalbaar zijn en bovendien geen sociaal draagvlak hebben.

Wethouder Hans Teunissen vindt het plan wel degelijk financieel haalbaar, juist door de grootschaligheid ervan. Toch besloot het gemeentebestuur om alle belangen nog eens goed tegen elkaar af te wegen en besluitvorming door de raad te verplaatsen van maart naar mei.

Lees ook Huisvesting voor 500 Polen op mobilisatiecomplex

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.