Home

Achtergrond 175 x bekeken

Varkens helpen vleesconcerns aan winst

De varkenshouders maken moeilijke tijden door.

De Amerikaanse vleesconcerns profiteren ondertussen volop van de voor hun zeer gunstige situatie op de wereldmarkt voor varkensvlees.

Tyson Foods, ’s werelds grootste vleesconcern, maakte deze week een winstdaling van 40 procent bekend. Desondanks waren de resultaten beter dan analisten vooraf hadden voorspeld.

De varkenspoot overtrof alle verwachtingen. De varkensvleesactiviteiten hebben een van de beste kwartalen ooit achter de rug, met winstmarges die een keer zo hoog lagen als voorspeld. Lagere varkensprijzen zorgden voor een gunstige inkoop, terwijl aan de andere kant sprake was van een goede verkoop als gevolg van een sterke exportvraag.

Hoewel Tyson Foods vooral bekend is als reus in pluimveevlees, is het bedrijf ook de nummer twee in varkensvlees op de Amerikaanse markt. Vandaar dat de resultaten van Tyson Foods ook een grote invloed hadden op de koers van Smithfield Foods, het grootste varkensvleesconcern ter wereld. De laatste tijd stonden de koersen van vleesbedrijven juist onder druk vanwege de steeds duurdere veevoergrondstoffen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.