Home

Achtergrond 225 x bekeken

Uitbreiding assortiment iris gewenst

Supermarkten in Groot-Brittannië hebben behoefte aan nieuwe irissoorten en kleuren. Dit blijkt uit een retailonderzoek van Productschap Tuinbouw (PT) naar de markt voor iris.

Uit het onderzoek van het PT komen drie verbeterpunten naar voren: kwaliteit, assortiment en imago. De kwaliteit van de iris is te verbeteren door een landelijke rijpheidscodering en een verplicht aanvoerstadium in te voeren. Het verplicht voorbehandelen van irissen is ook belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit.

Supermarkten willen ook graag nieuwe soorten maar de prijs speelt hierbij een grote rol. Een nieuw soort mag iets meer kosten, mits de houdbaarheid goed is. Voor supermarkten moeten nieuwe soorten in grote aantallen beschikbaar zijn.

De iris heeft in Groot-Brittannië verder een oubollig imago. Dit is te verbeteren door de iris als een moderne en trendy snijbloem te promoten. Ook de verbeterde houdbaarheid moet duidelijk naar afnemers worden gecommuniceerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.