Home

Achtergrond 190 x bekeken 1 reactie

Tuinders megakas niet blij met ophef

De tuinders die 100 hectare kas gaan bouwen in Luttelgeest zijn geschrokken van de ophef over het plan.

Vandaag kwam een persbericht uit over het groene licht voor de grootste kas van Nederland. Het bericht kwam van de verkopende partij en geeft een overzicht van de innovatieve en maatschappelijke kanten van het project.

De betrokken tuinders willen liefst zo min mogelijk ophef over het plan dat in totaal 140 miljoen euro zou moeten kosten. De onderhandelaar namens de kopers zegt dat zijn klanten hebben opgeroepen terughoudend te zijn in de media.

De aanvragen voor de bouwvergunning staan op naam van telers Leo Hoogveld uit Nootdorp en Bramani uit Bleiswijk. Hij wil dat niet bevestigen. "Wat gaat u met deze informatie doen?" Andere bronnen bevestigen de namen. Beide tuinders waren vandaag echter niet bereikbaar voor commentaar. Wie de derde tuinder is, is onbekend.

Eén reactie

 • no-profile-image

  gli

  Geschrokken? Waarom eigenlijk? Jullie zijn toch megaondernemers die uitstekend passen in de tegenwoordig opgeld doende mening van globalisering, marktgerichtheid, ongebreidelde groei en uitschakeling van de kleinschaligheid?
  Waarom zouden jullie zich dan moeten schamen, of zo iets? Kom nou! Kom open en eerlijk voor je opvattingen en beweegredenen uit! Misschien krijgen jullie wel een prijs voor de meest innovatieve ondernemer(s) van 2008 of 2009. Jullie menen vast dat je een voorbeeld bent voor de hele agrarische sector (denk ik). En anders zou het kunnen zijn dat bepaalde banken of investeerders die mening hebben. Als het niet zo is bied ik mijn oprechte excuses aan! Maar ik wil dan wel graag jullie diepste beweegredenen horen of lezen. Daar ben ik zeer nieuwsgierig naar. Maar mogelijk dat jullie om redenen van privacy menen dat het niet verstandig is om met open vizier te strijden. Daar ben ik het niet mee eens! Kom voor je opvattingen uit! Jullie menen toch dat het zo behoort te gaan. En medelijden met die kleinere tuinders is toch in alle opzichten volkomen misplaatst? Of niet? Vertel dat dan! Ook op internet. De hele wereld kan dan kennis nemen van julllie (eventuele) edele, of in ieder geval zeer te respecteren beweegredenen.

  Kleinschalige tuinders: misschien hebben jullie hoop het tij te keren: dit is echt ijdele hoop! Tegenwoordig moet je in grootschaligheid denken; pardon megagrootschaligheid. Anders wordt je meewarig beoordeeld is mijn ervaring!
  Jammer voor alle mini-ondernemers.
  Jullie hebben het economische tij niet mee. En ga er maar niet vanuit dat het eerdaags weer springtij voor jullie wordt.
  Ik heb beklag met de mensen die uitgeschakeld worden!!! Nu de kleinere tuinders. Straks veel meer ondernemers in de agrarische sector.
  Of weet ik er helemaal niks van? Reageer! Maar wel correct en opbouwend. Op ordinaire scheld- en foeterpartijen zit niemand te wachten!!

Of registreer je om te kunnen reageren.