Home

Achtergrond 177 x bekeken

Tractorbouwer Deere boekt recordwinst

Deere & Co., 's werelds grootste fabrikant van landbouwmachines, heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 een recordwinst geboekt van 369,1 miljoen dollar tegen 238,7 miljoen dollar een jaar eerder.

Dat is een winststijging van 55 procent. Dat maakte het Amerikaanse concern vandaag bekend.

De omzet steeg in de periode tot en met januari met 18 procent tot 5,2 miljard dollar. De verkoop van landbouwmachines als combines en tractoren steeg met 33 procent, dankzij een sterke vraag wereldwijd.

Boeren kopen door de sterk gestegen prijzen voor grondstoffen en voedsel en de grote vraag naar biobrandstoffen steeds meer machines om het land mee te bewerken. Daarentegen daalde de verkoop van machines voor de bouw en de bosbouw in de Verenigde Staten door de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt.

De cijfers van Deere zijn beter dan analisten hadden verwacht. Het concern verhoogde zijn verwachtingen voor de omzet en winst voor het hele boekjaar. Deere gaat uit van een nettowinst van ongeveer 2,2 miljard dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.