Home

Achtergrond 299 x bekeken

Topaanvoer bloemen voor Valentijnsdag

Op de zes vestigingen van FloraHolland worden deze week ruim honderd miljoen rozen en bijna negentig miljoen tulpen verhandeld, naast miljoenen andere bloemen en planten.

Dit meldt bloemenveiling FloraHolland. De komende Valemtijnsdag – 14 februari – zorgt voor topdrukte op de bloemenveilingen. De dag wordt niet alleen in Nederland gevierd. Ook in belangrijke exportlanden als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Rusland is Valentijn bij uitstek een dag waarop mensen elkaar met een bloemetje verrassen.

Rozen voeren de boventoon in de aanvoer. Daarbij is de keuze groot. Elke dag worden meer dan 500 verschillende soorten aangevoerd.

Ook tulpen zijn populair. Met bijna negentig miljoen stuks in één week staat deze bloem nummer twee in de top vijf, vóór de chrysanten (vaak in gemengde boeketten), de lelies en de gerbera’s.

Bij de planten doen vooral bloeiende en met Valentijn-versieringen getooide groene planten het deze week goed. De planten-top drie wordt aangevoerd door de Phalaenopsis (potorchidee), met de potroos en bollen-op-pot als nummer twee en drie.

Rood is de belangrijkste kleur voor bloemen, maar ook de kleuren wit en wit/geel, roze en paars staan goed in de belangstelling.

De snijbloemenproductie in Nederland is momenteel groot. Door goede groeiomstandigheden (zachte winter) is de aanvoer van tulpen dit jaar extra vroeg. Kenia is voor de FloraHolland-vestigingen een van de belangrijkste buitenlandse toeleveranciers. De ongeregeldheden in Kenia hebben nauwelijks invloed op de aanvoer van rozen bij FloraHolland.

Of registreer je om te kunnen reageren.