Home

Achtergrond 153 x bekeken

Terpstra blijft beschikbaar als bemiddelaar

Doekle Terpstra is bereid om opnieuw te bemiddelen in het conflict over de politie-cao, als de partijen ”van oordeel zijn dat ik nog een rol kan vervullen”. Dat heeft de oud-vakbondsman donderdag gezegd voor Radio 1.

Terpstra bereikte eerder deze maand een bemiddelingsresultaat dat weinig enthousiast werd ontvangen door de achterban van de politiebonden. De ACP en de ANPV hebben het compromis dat Terpstra wist te bereiken inmiddels afgewezen. Leden van de grote bond NPB moeten nog een oordeel vellen.

Terpstra noemde het donderdag ”bijna onverantwoord” dat de Tweede Kamer een spoeddebat heeft gehouden over de politie-cao, terwijl nog niet alle bonden zich hebben uitgesproken over het eindbod van de minister. De voormalig CNV-voorzitter zegt dat nog nooit te hebben meegemaakt.

Hij vertelde tijdens het spoeddebat met verbijstering te hebben geluisterd naar SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak, die al anticipeerde op nieuwe acties bij de politie. Volgens Terpstra zegt het enthousiasme waarmee Van Raak zich uitliet over mogelijke nieuwe acties veel over de kwaliteit van het debat in de volksvertegenwoordiging.

De oud-vakbondsman is nog niet door Ter Horst benaderd om zijn rol als bemiddelaar in het cao-conflict met de politie weer op te pakken. Hij noemde dat logisch omdat nog niet alle vakorganisaties zich hebben uitgesproken over het bemiddelingsresultaat dat eerder deze maand op tafel kwam.

Terpstra ziet nog een rol voor zichzelf omdat hij zich de afgelopen weken goed heeft ingewerkt in de inhoud van het cao-conflict en de situatie eromheen. Hij kan zich eventueel ook vinden in een rol achter de schermen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.