Home

Achtergrond 253 x bekeken

Te zware vrachtwagen vast op vlotbrug

Een vrachtwagen van ruim twintig ton is vandaag vast komen te zitten op de vlotbrug over het Noordhollands Kanaal in het Noord-Hollandse Burgervlotbrug.

Dit maakte de politie vanmiddag bekend. De pontonbrug is berekend op een gewicht van maximaal twaalf ton. De met zestien ton aardappelen geladen vrachtwagen, bestuurd door een 31-jarige man uit Slowakije, kwam daardoor vast te zitten. Een van de pontons van de brug zonk te diep, waardoor de wagen de oprit niet meer op kwam. De wagen moet van de brug af worden getakeld, aldus de politie.

Volgens een woordvoerder van de provincie moet een kraan de wagen wegtakelen. Dit gebeurt na de spits, omdat de N9 van Alkmaar naar Den Helder hiervoor tijdelijk moet worden afgesloten. "Voor zover er schade is, repareren we die daarna zo snel mogelijk'', aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.