Home

Achtergrond 251 x bekeken

Superunie: geen extra residueis

De vijftien supermarktketens in inkooporganisatie Superunie voeren geen extra bovenwettelijke residueisen voor groente en fruit in.

De leden hebben besloten vast te houden aan de wettelijke norm voor residuen. Dat zegt Paul Eisenburger, versmanager van één van de grootste inkooporganisaties voor groente en fruit in Nederland.

De vijftien ketens als Jumbo, Hoogvliet, Deen en Coop, volgen daarmee niet het voorbeeld van Super de Boer, Lidl en Aldi. Deze bedrijven stelden extra eisen op zoals een maximum aan het aantal reststoffen en de restwaarde van de gebruikte bestrijdingsmiddelen.

Volgens Eisenburger speelt het standpunt van de koepel CBL hierin een rol. "We staan voor de inkoop van veilige producten en respecteren de wetgeving, ook wat betreft de residuen van bestrijdingsmiddelen voor groente en fruit. Dat is het standpunt van CBL, maar daarover hebben we zelf ook goed nagedacht en gesproken."

Nederlandse tuinders hebben via de koepel van afzetorganisaties (DPA) officieel laten weten niet blij te zijn met de lappendeken aan extra eisen. Voor een aantal producten zijn bovendien de extra eisen moeilijk haalbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.