Home

Achtergrond 178 x bekeken

Sudan verbiedt Deense import over cartoons

Sudan heeft de import van Deense goederen verboden.

Dat meldden de staatsmedia dinsdag. Khartum is boos omdat de Deense regering toestond dat Deense kranten de omstreden cartoons van de islamitische profeet Mohammed opnieuw afdrukten.

De dagbladen drukten de tekeningen deze maand opnieuw af nadat de Deense politie drie mannen had gearresteerd op verdenking een van de tekenaars van de cartoons te willen vermoorden. De publicatie twee jaar geleden leidde tot protesten en geweld in de moslimwereld.

Bij de protesten vielen destijds zeker vijftig doden en drie Deense ambassades werden aangevallen. Verscheidene landen boycotten toen al Deense producten. Ook dit keer zijn er protesten geweest, maar op veel kleinere schaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.