Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Subsidie voor windmolens te beperkt'

De nieuwe subsidieregeling voor het opwekken van groene stroom biedt te weinig kansen voor windmolens op land.

Dat laat de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) weten aan de Tweede Kamer, die morgen een hoorzitting houdt over de Stimuleringsregeling Duurzame Energie.

Die nieuwe regeling gaat ervan uit dat de windmolens 2.200 vollasturen per jaar halen, en daardoor komen alleen de meer windrijke gebieden en hogere turbines in aanmerking voor subsidie. Daardoor zullen projecten afvallen waaraan al jaren gewerkt is, aldus de NWEA. De vorige regeling voor groene stroom, de MEP, werd in augustus 2006 geheel onverwacht stopgezet omdat de kosten uit de hand liepen. Veel projecten zijn toen in de ijskast gezet.

Ook wordt volgens de NWEA in de nieuwe regeling uitgegaan van investeringskosten die 8 procent te laag zijn. Ook heeft deze organisatie kritiek op de regering omdat er nog geen vergunningen worden verleend voor nieuwe windparken op zee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.