Home

Achtergrond 213 x bekeken 1 reactie

Stijlorenrijk breekt wereldrecord klompendans

Inwoners van Etten-Leur en omstreken hebben vandaag een wereldrecord aan hun erelijst toegevoegd: klompendansen.

In totaal dansten 3408 mensen op klompen over de Markt, genoeg voor de begeerde vermelding in het Guinness Book of Records. Dat liet secretaris Henk Govers van de stichting MaMi vandaag weten.

De stichting Mami organiseert jaarlijks op carnavalsmaandag een wereldrecordpoging in Stijlorenrijk, zoals de plaats tijdens carnaval wordt genoemd. De afgelopen jaren sneuvelden onder meer het record bliklopen, zevensprong en touwtjespringen. Dit jaar werd het spektakel voor de 22e keer gehouden, een jubileum in de carnavalstraditie.

De enige tegenvaller was dat het geluid op een aantal plaatsen niet werkte, aldus Govers. "Daardoor dansten sommige mensen uit de maat.'' De manifestatie werd afgesloten met een massale polonaise. "Misschien was dat ook wel een wereldrecord, maar dat hadden we niet aangemeld dus telt het niet mee.''

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Houdoe

    Laat die Stijloren maar schuiven!!

Of registreer je om te kunnen reageren.