Home

Achtergrond 291 x bekeken 2 reacties

Stier Herman klaar voor publiek

De wereldberoemde stier Herman is klaar voor het grote publiek. Het opgezette dier is vanaf vrijdag te zien in Naturalis, liet een woordvoerster van het Leidse museum vandaag weten.

Medewerkers van het museum begonnen in juli 2006 met het opzetten van Herman. Voor zijn huid werd een frame van hout met staal op maat gemaakt. Om spieren, pezen en vet na te maken, spoten preparateurs er een soort purschuim op en kneedden zij het verder met klei en lijm. Vervolgens moest Herman een half jaar drogen in een speciale ruimte.

"Daarna heeft hij nog lang moeten wachten voordat er een plekje in het museum vrijkwam'', zei de zegsvrouw. "Herman is van flinke omvang en het ontbrak ons lange tijd aan ruimte om hem te exposeren.''

Het lange wachten wordt echter beloond. Herman heeft een prominente plek gekregen in de vaste tentoonstelling van het museum. "Het is een van de eerste objecten die je ziet als je het museum binnenkomt.''

Herman werd wereldberoemd als het eerste grote genetisch gemodificeerde zoogdier. De stier bracht zijn 'pensioen' door in een stal op het terrein van Naturalis. Hij overleed 2 april 2004 op dertienjarige leeftijd aan een ernstige vorm van artrose.

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    vrb

    laat het iedereen weten zonder gezonde hollandse boeren en boerinnen geen duurzaam en verantwoord eten

  • no-profile-image

    feel

    robbie williams on bike

Of registreer je om te kunnen reageren.