Home

Achtergrond 340 x bekeken 5 reacties

Spaanse veehouder laat beste fokstier klonen

De Spaanse veehouder Victoriano del Río gaat zijn beste fokstier, Alcalde, laten klonen.

Het Amerikaanse bedrijf ViaGen begint binnen drie weken met het klonen uit een stuk huid van de zestienjarige Alcalde. ViaGen is een pionier op het gebied van het klonen, het sleutelen aan de erfelijke eigenschappen, van runderen en paarden.

Alcalde is vader van vechtstieren die in de arena hebben gestaan tegen El Juli en andere vermaarde stierenvechters. "Alcalde is een uniek geval, een exemplaar dat zelfs voor al het goud op de wereld niet te koop is'', stelde Ricardo del Río, zoon van Victoriano del Río, in de vrijdageditie van de Spaanse krant El País.

De ruim 600 kilo wegende fokstier verblijft al veertien jaar op het landgoed van Victoriano del Río ten noorden van Madrid. Per jaar komen er dertig tot veertig nakomelingen van Alcalde ter wereld. Negentig procent van die nakomelingen heeft betere eigenschappen dan de moeder.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geinteresseerde boer

  Wat gaat zo'n grapje kosten?

 • no-profile-image

  Dick de Vos

  Wat een zieke geest. Arme nakomelingen van deze stier die om macabere redenen zo goed verzorgd wordt. Ongetwijfeld krijgt de heer Victorio nog een forse EU-subsidie ook. Hoog tijd dat Europa zich gaat bemoeien met de barbaarse praktijken uit het achterlijkste deel van Europa. Gelukkig keren steeds meer mensen zich tegen dit soort martelingen zodat de gekloonde stieren hopelijk in lege arena's mogen opdraven. En zonder publiek zal het stoppen.

 • no-profile-image

  c

  jaja geachte burgers je ziet wel hier hoe ze het doen in andere landen en hier doen activisten maar ouwehoeren op onze boeren

 • no-profile-image

  tinus p

  Klonen,zodat het dier zich door die spaanse primitiven gemakkelijker laat verwondenen , en tenslotten op een geweldig gruwelijke wijze afgemaakt wordt.voor geen goud van de wereld te koop?
  spanjaard toon mij uw dier naar afloop van uw primitieve bezigheid en ik zal u vertellen wie u bent.

 • no-profile-image

  Saskia Oskam CAS

  Alleen al in Spanje worden per jaar meer dan 30.000 stieren gedood tijdens stierengevechten en aanverwante evenementen. En nu worden er nóg meer stieren 'gemaakt' voor dit gruwelijke vermaak! Klonen levert al een hoop slachtoffers op, want het lukt natuurlijk niet in één keer (de 'miskleunen' worden achteloos gedood en weggegooid) en als het dan lukt, 'mag' de gekloonde stier ook nog nageslacht produceren, dat oneervol afgeslacht wordt onder het ook van een bloeddorstig publiek. Natuurlijk zijn wij het absoluut niet met deze gang van zaken eens.

  Op www.stieren.net vindt u meer informatie over de wreedheid van het stierenvechten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.