Home

Achtergrond 235 x bekeken

Scepsis over ontstaan mega-kassen

Het gros van de stemmers op de poll van www.weekbladgroentenenfruit.nl vindt dat een mega-kas van 100 hectare geen goede ontwikkeling is.

43 procent van de stemmers vindt in één keer zulke grote oppervlakte bouwen slecht voor de markt en voor het imago.

Inmiddels is al wel bekend geworden dat het plan van de megakas in Luttelgeest niet om één kas gaat van 100 hectare maar om drie afzonderlijke bedrijven, waarvan er twee binnenkort enkele tientallen hectares gaan bouwen. Daardoor moet er wel anders tegen de uitslag van de poll worden aangekeken.

Op de poll reageerde 20 procent van de stemmers positief op zo'n grote kas. Een heel groot deel, namelijk 35 procent had een afwachtende houding en was vooral benieuwd naar hoe dit project zou aflopen.

Stem mee op de poll van deze week over de verhuizing van de Tuinbouw Relatiedagen naar Gorinchem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.