Home

Achtergrond 168 x bekeken

SP: Laat eigen teller kilometerheffing bepalen

De SP vindt dat automobilisten de toekomstige kilometerheffing moeten gaan betalen op basis van het aantal kilometers op hun eigen teller.

Volgens Tweede Kamerlid Emile Roemer is dat een veel goedkoper alternatief voor de satelliettechniek die het kabinet voorstaat.
De SP’er bevestigde woensdag een bericht hierover in het AD. Volgens Roemer is het ’oersimpel’ en veel goedkoper om gereden kilometers van de eigen kilometerteller af te lezen en vervolgens door te geven via internet of een formulier.

Roemer ziet een systeem voor zich dat net zo werkt als bij gas en elektriciteit. Hij wil dat mensen een voorschot op het aantal kilometers betalen. ”Als aan het eind van het jaar blijkt dat je minder hebt gereden dan verwacht, krijg je geld terug”, zegt hij.

De SP wil dat dit goedkopere systeem tijdelijk wordt ingezet. Uiteindelijk moeten in heel Europa de accijnzen voor de benzine omhoog, zodat automobilisten via de duurdere brandstof voor het aantal gereden kilometers betalen.

De partij wil verder de motorrijtuigenbelasting afschaffen, zodat alleen mensen die veel rijden duurder uit zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.