Home

Achtergrond 162 x bekeken

Reiziger betaalt maatregelen in Tilburgse nachtbus

Passagiers van de nachtbus in Tilburg gaan betalen voor extra maatregelen die worden genomen om hun veiligheid te garanderen.

Het tarief verdriedubbelt van 1 naar 3 euro. Dat hebben de gemeente en de provincie Noord-Brabant gisteren afgesproken omdat zij noch busbedrijf Veolia voor de kosten van extra bewakers in de bus wensten op te draaien.

Veolia hield de nachtbussen afgelopen weekeinde binnen vanwege het zoveelste geweldsincident. Vanaf morgen rijden de bussen weer. De beveiligers voeren een lik-op-stukbeleid in de bus: wie zich misdraagt krijgt een openbaar vervoersverbod en kan op straf rekenen, aldus de gemeente in een verklaring. Het hogere tarief is volgens Tilburg gelijk aan de prijs in andere grote steden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.