Home

Achtergrond 146 x bekeken

Regeringscoalitie doet het slecht in peiling

Een jaar na het begin van het kabinet Balkenende 4 staat de regeringscoalitie op het laagste niveau sinds de verkiezingen. Als die er nu zouden zijn, komen de regeringspartijen op 59 zetels, een gezamenlijk verlies van 21 zetels.

Dat blijkt uit de wekelijks peiling van Maurice de Hond. Het CDA staat met 32 zetels zelfs op het laagste punt sinds de verkiezingen van november 2006. De PvdA heeft 20 zetels, een boven het laagste niveau, en heeft daarmee evenveel zetels als de SP. De ChristenUnie telt 7 zetels, een meer sinds de verkiezingen.

TON van Rita Verdonk staat op 17 zetels, twee minder dan de peilingen van vorige week. De PVV stijgt naar 14 zetels, een meer dan een week geleden. Ook de VVD heeft 16 zetels, twee meer dan vorige week.

GroenLinks zakt een zetel in vergelijking met vorig week en staat op 11 zetels. Dat is 4 zetels meer dan bij de laatste verkiezingen. D66 groeit van 7 naar 8 zetels, 5 zetels meer dan in november 2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.