Home

Achtergrond 285 x bekeken

Recordprijs bedrijven Nieuw-Zeeland

De gemiddelde prijs van een melkveehouderij in Nieuw-Zeeland heeft een recordhoogte bereikt.

Uit de laatste cijfers van het Real Estate Institute of New Zealand blijkt dat er de drie maanden tot februari een sprong is gemaakt van 3,57 miljoen dollar (1,94 miljoen euro) tot 4,25 miljoen dollar (2,31 miljoen euro).

"Uit deze cijfers blijkt dat de melkveehouders de nieuwe rijken zijn onder de boeren in Nieuw-Zeeland", meent Peter McDonald van dit instituut.

Het is maar de vraag of de hoge prijzen van het onroerend goed in de Nieuw-Zeelandse melkveehouderij nog veel verder stijgen. Op dit moment worstelt de sector met ernstige droogte, waardoor de melkproductie tot nu toe 30 procent lager is dan voorspeld.

De prijzen van andere soorten boerderijen stegen een stuk minder snel. Gemiddeld is de prijs van een boerderij in Nieuw-Zeeland gestegen van 1,65 miljoen dollar (900.000 euro) tot 1,79 miljoen dollar (975.000 euro).

Rene Groeneveld

Of registreer je om te kunnen reageren.