Home

Achtergrond 235 x bekeken

PvdA wil extra stimulans groene stroom

De PvdA wil een "kers op de taart" bij de nieuwe regeling om het opwekken van groene stroom te stimuleren.

Kamerlid Diederik Samsom kwam vandaag "in samenspraak met de coalitiegenoten van CDA en ChristenUnie" met voorstellen om bij de subsidies meer te gaan doen dan minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken voorstelt.

Zo moet er een kwart meer aan stroom worden opgewekt door de installaties bij particulieren, die zonne-energie omzetten in elektriciteit. De lijst van soorten biomassa die in aanmerking komen voor subsidie zou moeten worden uitgebreid met overschotten van supermarkten, restaurants en resten van de voedselindustrie. Ook zou niet alleen rioolslib, maar ook biomassa in aanmerking moeten komen voor de regeling om "groen gas" te maken, dat geschikt moet zijn voor het gewone aardgasnet.

Samsom zei dat zijn fractie zich zorgen maakt over het uitblijven van subsidie voor windparken op zee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.