Home

Achtergrond 204 x bekeken 1 reactie

PvdA: eerst aanwijzing, dan beheerplan Natura 2000

De PvdA ziet weinig in het voorstel om eerst beheerplannen te maken voor natuurgebieden, die worden beschermd onder Natura 2000, en dan pas over te gaan tot een definitieve aanwijzing van het gebied.

Dat heeft fractiewoordvoerder Lutz Jacobi gezegd. Volgens de huidige procedure worden gebieden eerst aangewezen, en maken betrokken partijen in het gebied daarna een beheerplan. Daarin wordt vastgelegd welke activiteiten kunnen plaatsvinden in het gebied, eventueel onder voorwaarden, en welke niet.

LTO heeft voorgesteld om de procedure op dit punt om te draaien. De organisatie vreest dat als de aanwijzing eenmaal een feit is, er geen weg terug meer is. Ook niet als bij het opstellen van het beheerplan mocht blijken dat zich grote problemen voordoen en bepaalde natuurdoelen in de praktijk onhaalbaar zijn.

Het CDA steunt LTO in deze redenering. Maar of er een Kamermeerderheid voor is, is onzeker. De Kamer debatteert later vanmiddag over Natura 2000. Natura 2000 is een Europees netwerk van natuurgebieden, die bescherming genieten via de Vogel- en Habitatrichtlijn.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zo wordt de boer op een democratische manier de nek omgedraaid

Of registreer je om te kunnen reageren.