Home

Achtergrond 377 x bekeken

Ploegen in de mist

Loonbedrijf Mechielsen ploegt in de mist zware grond in het Groningse Warfhuizen.

Loonbedrijf Mechielsen ploegt in de mist zware grond in het Groningse Warfhuizen. Natheid leidde eerder tot uitstel. Foto Hans Sas

Peentelers die vanochtend de themadag peen van de Vereniging Landbouwbeurs Noordoostpolder bezochten, namen 's middags een kijkje bij Agro Impex Koel- en Vriesbedrijf in Nagele. De telers bespreken de verschillende peenrassen die voor de gelegenheid in kisten staan opgesteld. Agro Impex kan 24.000 kisten peen, de oogst van 220 hectare, opslaan. Het bedrijf biedt onderdak aan de partijen van ruim zestig telers en is daarmee het één na grootste peenopslagbedrijf van het land. "Ik ben trots op wat wij hier doen en vind het leuk als mensen komen kijken", zegt directeur Simon de Vries. Foto Axipress

Met een speciale zuigarm wordt de mest vanuit een bassin in de mesttank met een inhoud van 24 kubieke meter gepompt. Jan Willem Zuiderveen, van loonbedrijf Van Oosten, injecteert de mest met behulp van een zodebemester in het grasland van Harm-Evert Waalkens in Finsterwolde. PvdA-Tweede Kamerlid Waalkens is eigenaar van een ecologisch vleesveebedrijf en een melkveehouderij met 140 koeien. Foto Koos van der Spek

Twee busladingen actievoerders uit Grubbenvorst en omgeving hebben de raadsvergadering in Horst bijgewoond. De gemeenteraad van Horst aan de Maas is gisteravond akkoord gegaan met de toekomstige vestiging van megastallen voor 1,3 miljoen kippen en 35.000 varkens in het kerkdorp Grubbenvorst. Een krappe meerderheid van coalitiepartij CDA en oppositiepartij VVD steunde een voorstel van burgemeester en wethouders voor de ontwikkeling van een gebiedsvisie voor landbouwontwikkelingsgebied Witveldweg in Grubbenvorst. Foto Lé Giesen

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.