Home

Achtergrond 164 x bekeken

Planbureau: groei dit jaar naar 1,75 procent

De economische groei komt dit jaar uit op 1,75 procent van het bruto binnenlands product.

Dat blijkt volgens betrouwbare bronnen uit nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau. Het CPB ging enkele maanden terug nog uit van een groei van 2,25 procent in 2008. Voor volgend jaar voorspelt het planbureau een groei van 2 procent.

Ook de koopkracht valt gemiddeld licht lager uit dan tot dusver werd verwacht. Het CPB rekent nu met een inflatie van 2,75 procent in dit jaar. Het Rijk komt niet in de rode cijfers. Het financieringsoverschot, EMU-saldo, zal dit jaar uitkomen op 0,7 procent en volgend jaar op 1 procent.

De cijfers zijn van belang voor het kabinet, dat in de zogeheten voorjaarsnota aangeeft of het beleid wordt bijgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.