Home

Achtergrond 158 x bekeken

Persoonlijkheid kind voorspelt later gedrag

Kinderen die op jonge leeftijd hun emoties inhouden, blijken op 23-jarige leeftijd verlegener dan de gemiddelde jonge volwassenen. Kinderen die hun emoties juist tonen, gedragen zich op 23-jarige leeftijd agressiever dan hun leeftijdsgenoten.

Dat blijkt uit onderzoek van Marcel van Aken van de Universiteit Utrecht en Jaap Dennissen en Jens Asendorpf van de Humboldt-Universiteit in Berlijn.

Zij hebben een groep van 103 kinderen uit de omgeving van München intensief gevolgd tussen hun 3e en 23e. Hun conclusie is dat de persoonlijkheid van jonge kinderen een belangrijke aanwijzing voor hun latere karakter en hun maatschappelijk functioneren is.

De resultaten van hun onderzoek zijn deze maand gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Personality.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.