Home

Achtergrond 222 x bekeken

'Papieren bankafschrift moet blijven'

Het papieren bankafschrift moet blijven.

Dat vindt 56 procent van Nederlandse pc-bezitters die internetbankieren, zo concludeert TNS Nipo.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim drie kwart tevreden is over het aantal keer per jaar dat zij een bankafschrift ontvangen. Van degenen die nu geen afschriften ontvangen, zou 16 procent dat wel willen. Het onderzoekscentrum ondervroeg maandag 600 Nederlandse computerbezitters in opdracht van RTL Nieuws.

Een kwart van de ondervraagden ontvangt meer dan eens per maand een bankafschrift, terwijl zes op de tien pc-bezitters maandelijks een bankafschrift van hun betaalrekening krijgen. Van de ondervraagden krijgt 16 procent minder dan eens per maand of helemaal nooit een afschrift.

ABN Amro stopt deze week met het sturen van de afschriften, tenzij klanten aangeven de papieren toch te willen ontvangen. Ook de Postbank biedt klanten sinds twee weken de mogelijkheid om het ontvangen van papieren afschriften stop te zetten, zo liet een woordvoerder van de Postbank in RTL Nieuws weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.