Home

Achtergrond 202 x bekeken

PT in gesprek met LNV over Flowers & Food

PT wil met LNV praten over Flowers & Food. Het Productschap Tuinbouw (PT) gaat met het ministerie van LNV om tafel zitten over de financiering van de Stichting Innovatie Flowers & Food.

De stichting vraagt om een subsidie van 600.000 euro, waarvan het PT en LNV ieder de helft moeten bijdragen. PT-voorzitter Dirk Duijzer wees er in de vergadering van de sectorcommissie Boomkwekerijproducten op dat het programma van Flowers & Food aanmerkelijk is versmald, onder andere doordat de Greenports uit haar takenpakket is gehaald.

Duijzer vindt dan ook dat de organisatie niet teveel moet worden opgetuigd. "Ik stel voor dat we de merknaam Flowers & Food behouden, maar er geen aparte stichting met een eigen voorzitter van maken. De nieuwe voorzitter van het PT zou deze functie op zich kunnen nemen."

Het PT stelt voor om voor 2008 minimaal 175.000 euro en maximaal 300.000 euro bij te dragen. Omgerekend zou de boomkwekerijsector 16.500 euro bijdragen.

Mathijs Mesken van handelsbond Anthos wilde weten wat de sector terugkrijgt voor dit geld. Ook vroeg hij zich af of het niet mogelijk is alleen mee te doen wanneer er ook daadwerkelijk projecten op het programma staan die voor de boomkwekerijsector van belang zijn.
Volgens Duijzer moet de sector vooraf beslissen of ze mee wil doen of niet. "Het is in of uit."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.