Home

Achtergrond 182 x bekeken

PD vindt agressief aaltje in importrozen

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) heeft in een partij importrozen het zeer agressieve wortelknobbelaaltje Meloidogyne enterolobii gevonden.

Dit wortelknobbelaaltje vormt een risico voor de kasteelten in Nederland. De PD sluit niet uit dat het aaltje zich in Nederland ook buiten kassen kan vestigen. Het aaltje kan een groot aantal plantensoorten aantasten. Bovendien zijn er geen rassen bekend die resistent zijn tegen M. enterolobii.

Meloidogyne enterolobii komt voor in subtropische en tropische gebieden in Afrika, VS (Florida), Centraal en Zuid-Amerika en China. Voor zover bekend komt het aaltje niet voor in Europa, met uitzondering van een recente vondst in Zwitserland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.