Home

Achtergrond 294 x bekeken

Overname Phytodrip door Syngenta zonder gevolgen

De recente overname van de exploitatierechten van de door de Grow-Group ontwikkelde Phytodrip door Syngenta Crop protection, betekent zeker niet dat de zaadbehandelingsmethode alleen beschikbaar zal zijn voor gewasbeschermingsmiddelen van Syngenta.

Dat werd gisteren duidelijk tijdens de Limburgse bloemkoolmiddag in Maasbree.

De Phytodripmethode is ontwikkeld en gepatenteerd door de Grow-Group en een machinefabrikant. Met dit systeem wordt tijdens het zaaien op een zaailijn een kleine hoeveelheid middel toegevoegd, tot nu toe vooral voor de bestrijding van insecten in het eerste deel van de teelt.

Volgens Aart-Jan Bosch van de Grow-Group betekent de overname van de rechten voor de Phytodripmethode door Syngenta dat dit bedrijf de verkoop van de Phytodripapparaten voor haar rekening gaat nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.