Home

Achtergrond 160 x bekeken

Oost-Timorese president Ramos-Horta uit coma

De Oost-Timorese president Jose Ramos-Horta is ontwaakt uit de coma waarin artsen hem kunstmatig hielden. Hij werd tien dagen geleden neergeschoten en raakte ernstig gewond.

Hij heeft inmiddels met familieleden gesproken, maakte zijn woordvoerder donderdag bekend.
,,Artsen in het koninklijke ziekenhuis in Darwin hebben gemeld dat president Jose Ramos-Horta doorgaat op de weg naar herstel en dat hij langzaam wakker wordt'', aldus zegsman Luke Gosling. ,,De president heeft enkele woorden gesproken tegen familie en rust nu.''
De president werd op 11 februari voor zijn huis in Dili door verscheidene kogels getroffen en raakte levensgevaarlijk gewond. Hij werd voor behandeling naar Australië overgebracht waar hij enkele operaties onderging. Onduidelijk is of hij nog meer ingrepen moet ondergaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.