Home

Achtergrond 204 x bekeken 2 reacties

'Omschakeltermijn naar bio niet inkorten'

Er is momenteel sprake van krapte aan de aanbodzijde van de biologische markt.

Daarom gaan hier en daar stemmen op om de omschakeltermijn voor biologische certificering te verkorten.

Biologica pleit echter voor handhaving van de wettelijke Europese omschakeltermijnen, omdat deze zijn gebaseerd op onderbouwde periodes die nodig zijn om restanten van pesticiden, herbiciden en kunstmest uit het landbouwsysteem te verwijderen.

Biologica heeft samen met de Vakgroep Biologische Landbouw een brief gestuurd naar de Vaste Kamercommissie LNV, waarin zij aanbevelingen doet met betrekking tot omschakeling, om de aanbodkrapte van biologische producten te verminderen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  carlo simpel

  Ze zeggen toch waarom dat dat niet voor niets twee jaar is. Wat denk je nou echt dat er in die twee jaar fout gaat? en met het voor uitzicht van beter economisch rendement na die tijd.Dus waar liggen nu concreet de problemen.
  Wel eens met een bio boer gebeld of gepraat?

  Het beste en succes

 • no-profile-image

  kees

  Dat is nou juist waar de meeste boeren tegen aan hikken. Die 2 jaar. Als je ze nu over de streep wilt trekken zou het handig zijn die termijn te verlagen naar 1 jaar. Geheid dat er meer mensen bereid zijn over te stappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.