Home

Achtergrond 227 x bekeken

Nieuwe Harry Potter best verkochte boek van 2007

Harry Potter en de Relieken van de Dood is het best verkochte boek van 2007.

Van het nieuwste boek van J.K. Rowling gingen 591.888 exemplaren over de toonbank. Dat blijkt uit de Top 100 die de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB) gisteren heeft bekendgemaakt.

Op de tweede plaats staat Sonja Bakker met Bereik én behoud je ideale gewicht! met 554.908 exemplaren. Ook van De Vliegeraar van Khaled Hosseini werden ruim een half miljoen exemplaren verkocht. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het CPNB dat drie titels in een jaar dergelijke verkoopcijfers behalen.

Vorig jaar werd een recordaantal van 45 miljoen boeken verkocht. Bijna 20 procent daarvan was een boek uit de Top 100. In totaal zijn 58 titels op de lijst oorspronkelijk Nederlandstalig. Vooral de nieuwe romans van Nederlandse auteurs waren gewild. Van de in 2007 verschenen De wandelaar van Adriaan van Dis, De overgave van Arthur Japin en Lucifer van Connie Palmen werden meer dan 100.000 stuks verkocht.

De Amerikaanse auteur Karin Slaughter stond met zes titels in de lijst van de honderd beste verkochte boeken. Zij schrijft voor Juni - Maand van het Spannende Boek 2008 het geschenkboekje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.