Home

Achtergrond 209 x bekeken

'Nederlandse en Duitse kooltelers tegen elkaar uitgespeeld'

Teeltvoorlichter Klaus Kühling wees tijdens de Koolshow in Marne op het belang van prijsuitwisseling tussen kooltelers in Nederland en de collega’s in Dithmarschen.

"Men wil graag meer informatie. We merken regelmatig dat de koolhandel bij prijsonderhandelingen Nederlandse en Duitse telers tegen elkaar uitspeelt. De telers hebben onvoldoende mogelijkheden om tegenwicht te leveren, door het ontbreken van actueel marktinzicht."

De Noord-Duitse sluitkooltelers wisselen onderling prijsinformatie uit over door hen geleverde waar op de internetsite kohlpreise.de. "Als Nederlandse telers ook zo’n informatiesysteem zouden hebben, zou het mogelijk zijn beide informatiebronnen aan elkaar te koppelen. Telers weten dan beter hoe de markt ervoor staat, en kopers kunnen niet meer ‘rücksichtloss’ beweren dat ze bij elders goedkoper kunnen inkopen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.