Home

Achtergrond 301 x bekeken

Nedap ziet winst stijgen

De Nederlandse Apparatenfabriek (Nedap) heeft de winst in 2007 met 15 procent zien stijgen tot 14,3 miljoen euro.

De omzet kwam uit op 145,8 miljoen euro tegen 138,5 miljoen in 2006. Het bedrijf maakte dit vandaag bekend. In november kondigde Nedap al aan een omzetstijging over het hele jaar te verwachten. Minder verkiezingsactiviteiten leidden afgelopen jaar tot een lagere omzet voor het bedrijfsonderdeel Verkiezingssystemen. Momenteel staat Nedap in de Amerikaanse staat New York op de lijst van potentiële leveranciers van stemsystemen voor de verkiezingen.

Het bedrijfsonderdeel Agri kon in 2007 profiteren van een hogere vraag naar melkrobots. Retail Support, dat onder meer antiwinkeldiefstalsystemen verkoopt, zag de omzet in veel landen stijgen en Power Supplies deed zijn voordeel met een hogere omzet in de producten voor de aansturing van licht.

Nedap investeerde in het afgelopen jaar in totaal 9,9 miljoen euro. De directie van het concern, dat te maken heeft met een sterk projectmatig karakter van de opdrachten, ziet vooralsnog geen ontwikkelingen die de langetermijngroei kunnen frustreren.

Het resultaat per aandeel van het bedrijf kwam afgelopen jaar uit op 2,12 euro, tegen 1,84 euro een jaar eerder. Aandeelhouders kunnen over 2007 een dividend tegemoet zien van 1,91 euro per aandeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.