Home

Achtergrond 200 x bekeken

NS maakt station schoon met regenwater

Treinstation Naarden-Bussum wordt binnenkort schoongemaakt met regenwater.

De Nederlandse Spoorwegen zijn vrijdag begonnen met een proef waarbij regenwater op het station wordt opgevangen, zo liet de organisatie vrijdag weten. Ook de toiletten op het station zullen worden doorgespoeld met het hemelwater.

Met deze proef wil de NS ervaring opdoen met de milieuvriendelijke manier van schoonmaken. Volgens NS hoeft er nu geen drinkwater meer gebruikt te worden voor de schoonmaak. "Ook is er minder schoonmaakmiddel nodig omdat regenwater zuiverder is dan drinkwater", aldus NS.

Als de proef slaagt wordt besloten of het systeem ook toegepast wordt op andere stations en andere NS-gebouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.