Home

Achtergrond 149 x bekeken

NMa machteloos bij duur carnavalsbier Venlo

De kartelwaakhond NMa heeft niet de mogelijkheid om in te grijpen in het dure carnavalsbier in Venlo.

Dat heeft minister Maria van der Hoeven geschreven in antwoord op Kamervragen van Pauline Smeets (PvdA). Vijftig ondernemers in de horeca hebben besloten tot een gezamenlijke munt, waarmee in de binnenstad van Venlo tijdens carnaval betaald kan worden voor een biertje. De munt kost 1,80 euro, vorig jaar was dat nog 1,60 euro.

Van der Hoeven erkent dat dit riekt naar prijsafspraken, maar de mankracht en de middelen van de NMa zijn beperkt. Bovendien kan de NMa niet op zeer korte termijn ingrijpen. Daarom ziet de kartelwaakhond in dit geval af van onderzoek.

Ondertussen houdt de NMa de biermarkt wel in de gaten. Zij doet navraag bij brouwerijen naar aanleiding van berichten dat deze maand in de cafés in Limburg de prijzen omhoog gingen. Hierover werden Kamervragen gesteld door de CDA'ers Jos Hessels en Jan ten Hoopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.