Home

Achtergrond 172 x bekeken

Medewerkers onwel na openen Chinese container

Vijftien medewerkers van tuinmeubelbedrijf Hartman in Enschede zijn vandaag onwel geworden na het openen van een container uit China.

Volgens het personeel kwam er een gaslucht uit de container en kregen zij last van de keel en prikkelende ogen. De ambulance was snel ter plaatse. Hulpverleners onderzochten de medewerkers, maar constateerden niets ernstigs. De medewerkers konden op eigen gelegenheid naar huis. De brandweer onderzoekt om welke stof het gaat.

Recentelijk was er een soortgelijk incident met twee werknemers in Hardinxveld-Giessendam. Onlangs kondigde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Arbeidsinspectie aan strenger te controleren op containers uit China op de aanwezigheid van giftige gassen en bestrijdingsmiddelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.