Home

Achtergrond 170 x bekeken 3 reacties

Marktaandeel kooieieren stabiel bij Duitse consument

Het aandeel van kooieieren is in Duitsland in 2007 praktisch stabiel gebleven op 39,5 procent.

In het voorafgaande jaar was het aandeel enigszins teruggelopen naar 39,8 procent. Dat stelt het landbouwmarktbureau ZMP vast aan de hand van de lopende research van het GfK in Neurenberg.

Kooieieren blijven daarmee vooralsnog populairder dan scharreleieren, ondanks de dalende trend en het naderende verbod op gangbare kooien per 2009. Scharreleieren haalden vorig jaar een marktaandeel van 30 procent ofwel 1 procent meer dan in 2006.

Ook het aandeel van Freilandeieren steeg met 1,3 procent naar 23,9 procent. Biologische eieren plusten met 0,8 procent naar 6,7 procent.

De totale tafeleierenafzet belandde 0,6 procent lager op 7,41 miljard stuks. Door de gestegen prijzen en door de gegroeide afzet van duurdere eieren uit alternatieve systemen nam de omzet toe met 4,6 procent naar 1,01 miljard euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Treurig dat nog 40 % van de eieren via geknooi met een kip in een kooi tot ons komt.
  Het grootste gedeelte hiervan weliswaar via de verwerkingsindustrie, maar dan nog is er alle reden voor mensen met een hart voor dieren, om te blijven klieren tegen de verwerkingsindustrie! Net zo lang tot ook de laatste fouterikken snappen dat wij het niet meer pikken !
  Knooi-eieren ...het moest niet mogen!

 • no-profile-image

  veehouder

  mensen met een hart voor dieren

  Kuch kuch hart voor dieren. Kom op, alles voor media aandacht. Doen mensen niet mee, worden ze wel bedreigd of aangevallen!

  Ik heb ook het liefst een legbatterij eitje. Veilig, minder dieren gaan dood in het systeem 5% tegen 20% van de foliere stal. Hmm diervriendelijk.

 • no-profile-image

  anoniem

  Logisch de consument kijk alleen naar de prijs. Al willen sommige linkse boe roepers dat niet geloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.