Home

Achtergrond 241 x bekeken 1 reactie

Maat: bouwblok niet groter dan 3,5 hectare

Het bouwblok van agrarische bedrijven moet in beginsel niet groter worden dan 3,5 hectare. Deze grens zou moeten gelden voor bedrijven in landbouwontwikkelingsbieden. Bovendien zou de ondernemer bij zijn bedrijf moeten wonen.

Dat zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat in dagblad Trouw van vanochtend. Maats uitspraak is opmerkelijk, omdat nog geen week geleden ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer pleitte voor een maximumgrens van 3 hectare in landbouwontwikkelingsgebieden; in verwevingsgebieden zou dat iets lager, op 2,5 hectare, moeten liggen.

De Kamer debatteert vanmiddag met minister Gerda Verburg over haar visie op de (duurzame) veehouderij. Megastallen en megabedrijven vormen een belangrijk thema in dat debat. Maat gelooft niet dat het met de ontwikkeling van megabedrijven in Nederland zo’n vaart zal lopen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bouwblok

    Wat is de serieuze, zakelijke onderliggende gedachte bij dit soort uitspraken? Wat zijn serieuze referentiepunten in deze?
    Kennelijk niet anders dan zoethoudertjes om de milieufreaks te kalmeren.

    Het wordt tijd voor een zakelijke discussie en niet op deze vreemde op kennelijk ontbrekende factoren gestoelde maskering.

Of registreer je om te kunnen reageren.